Lennart Westberg, Johan Lyander, Micke Ajax, Magnus Rongedal, Henrik Rongedal och Per Dückhow.

Biografi

2004 på hösten bildas bandet Rongedal, då kallat Off Duty, bestående av Lennart Westberg, Micke Ajax, Per Dückhow, Thomas Hjelmberg och bröderna Henrik och Magnus Rongedal.

Senhösten 2006 hoppar Thomas av och Johan Lyander kliver på.

 

I januari 2007 är bröderna med i TV-programet "Så ska det låta" som får ett enormt genomslag. Det skrivs i tidningar, det rings och mailas till TV från tittare, det bloggas på nätet om dessa tvenne skalliga sångare.

Mars 2007 byter bandet namn till Rongedal och släpper singeln "Hey Won´t You" med bonusspåret "September". Bandet får ett rejält uppsving och är ute och spelar som aldrig förr.

 

I februari 2008 begår bandet sin Melodifestivaldebut, och det stora genombrottet är ett faktum.

Med låten "Just a Minute" i ryggen, spelar de in sitt debutalbum "RONGEDAL" som släpps i maj 2008!
"Just a minute" går rakt in på andra plats på Svensktoppen och veckan därpå tar den första platsen!

Sommarturné med bl.a. Rix-FM, framträdanden i både TV och radio, "Who Do You Think You´re Foolin´" spelas flitigt på radio.

Rongedal får uppdraget att skriva en låt till DN Galan, de spelar in "Moment Of Truth", där den kinesiska storstjärnan Wei Wei medverkar.

Hösten fortsätter med en mängd spelningar, "Stroke of luck" blir singel nr 3 och året avslutas med julgala på Globen.

Albumet "RONGEDAL" blir dessutom grammisnominerat!

 

2009 är bandet i skrivartagen för kommande skiva, första singeln blir "Day In Day Out", som släpps slutet augusti. Det blir en hel del TV-framträdanden och spelningar. På hösten är bröderna med i "Doobidoo" och låtar till nya skivan skrivs färdigt. I november och december spelas 12 låtar in i studio, samtidigt som bröderna deltar i 5 konserter med "Stjärnjul" i Stockholm.

Bröderna är med i Uppesittarkväll i TV 4 23 dec.

 

2010 3:e februari släpper bandet sin 2:a fullängds-CD samtidigt som singeln med samma titel "ABSOLUTELY NOWHERE"! Från samma CD släpps 2 singlar till under 2010, "Because Of You" och "Linger On".

Bröderna får frågan om att vara med i TV4´s Körslaget, vilket de tackar ja till.

Efter audition i hemtrakten Karlstad med omnejd, bildas TEAM RONGEDAL.

TEAM RONGEDAL visar stora kvalitéer och hamnar på hedrande 3:e plats!

Rongedal genomför ett antal bejublade konserter med TEAM RONGEDAL under året.

Singeln "Linger On" går upp på bl a P4`s spellista.

Årets avlsutas med att hela bandet Rongedal medverkar i Julgalan på Blue Moon Bar i Karlstad och bröderna framför "Absolutely Nowhere" i Eldsjälsgalan i TV 4.


2011 spelas det runt i vårt avlånga land såsom Jönköping, Dalby i Värmalnd med TEAM Rongedal, Skåne med Röke blås, Timrå, Trosa festival, Luleå allsång, Ljungby med musikskolan, Gotland förstås, Ö-vik med storband och en massa härliga julkonserter. En avstickare till Budapest hinns med... roligt!

2012 inleds med konsert i Långared i Alberts Hall. Våren fylls med företagsgig och annat skoj.
Från mitten på juli går bröderna in i repetitioner för Chess på Göteborgsoperan! Otroligt kul! Musikaldebut med mersmak.... 91 föreställningar från september -12 till mars -13. Ett besök i Merano för att hjälpa Skidskytteförbundet att få VM till Åre.
Juluppehåll med Chess ger möjlighet till ännu en december med julkonserter!
 

Och historien forstätter. . .

 

Axplock ur bandets historia:


Tvillingbröderna Magnus och Henrik Rongedal (sång) växte upp i Molkom, mitt i Värmland. De startade, tillsammans med bl.a. David Shutrick, Molkoms första popband, Priapisterna.
Med flytten till huvudstaden blir bröderna snabbt etablerade i musikbranschen, Magnus bl.a. som frontfigur i pop-duon Big Money.
Enskilt, men framför allt tillsammans, har de blivit några av Sveriges mest anlitade sångare bakom artister både på skivinspelningar, live-framträdanden och div. TV-galor t. ex . Melodifestivalen.
Henrik och Magnus har parallellt skrivit egen musik, som har blivit placerade på skivor, bl a med Shirley Clamp och Barbados. Några låtar har även nått andra sidan av jordklotet och fastnat på skivor med ett japanskt pojkband Arashi, ett koreansk band FT Island och en japansk musikal, Shonentai Playzone.


Lennart Westberg (gitarr),gotlänning, var med från början när Off Duty bildades i slutet på 80-talet. En otroligt bred repertoarkunskap.


Johan Lyander (keyboards), gotlänning, sångare i bandet Gaston. Turnerat med ett antal artister sedan slutet av 80-talet. Har hunnit med de flesta. Låtskrivare och producent i många olika sammanhang bl a melodifestivalen, the Poodles mm. Producerade Rongedals första singel.


Per Dückhow (bas), jamt, medlem under 90-talet i det norska popbandet Locomotives. Utbildad basist i Trondheim.


Micke Ajax (trummor), jamt, har spelat på de flesta scener i Sverige med artister som t.ex Ulf Lundell. Driver egen studio i Bergshamra, där han producerar div artister.

 

Så ska det låta 2007 med Putte Nelson
Mitt i "Just a minute" MF 2008
I Greenroom MF 2008
Fotning inför DN-glan
Kalmar 2008
På Grammisfest 2009
Doobidoo 2009
TEAM Rongedal 2010
Röke Blås
Domarna i Chess på svenska Göteborg